10 maj 2024

Jones Lang LaSalle förvaltar åt Grosvenor

  • PDF
fe_arkitekter_vasbycentrum_
Väsby centrum i Upplands Väsby ingår i den portfölj som Jones
Lang LaSalle ska förvalta åt Grosvenor i Sverige. Foto: FE Arkitekter,
som utformade renoveringen av köpcentrumet

Jones Lang LaSalle har fått uppdraget att förvalta en fastighetsportfölj för Grosvenor i Sverige. Portföljen omfattar fastigheter som ägs av ett konsortium av investorer lett av Grosvenor Fund Management.

jll_hakan_pehrsson1Grosvenor är en privatägd investerargrupp och en av världens ledande investerare inom fastigheter. De äger fastigheter i storstäder över hela världen med ett långsiktigt perspektiv och är djupt kvalitetsorienterade, med många av världens största företag i ryggen.

– Att en så ansedd investerargrupp som Grosvenor valt oss som partner på den svenska marknaden gör oss väldigt stolta. Vi ser framemot vårt samarbete och att få tillföra vår kompetens till utvecklingen och förvaltningen av fastigheterna, säger Håkan Pehrsson på Jones Lang LaSalle.

Uppdraget omfattar både förvaltning och uthyrning av Väsby Centrum, Bålsta Centrum, Haninge Centrum samt Ica Maxi i Helsingborg med en sammanlagd yta av 100 000 kvm.

Under året har retailförvaltning på Jones Lang LaSalle utökats med cirka 177 000 kvm och företaget förvaltar i dag närmare 800 000 kvm köpcentrum och detaljhandelsyta i Sverige från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Totalt omfattar detaljhandelsgruppen ett fyrtiotal specialister fördelade över förvaltning, uthyrning, utveckling, transaktioner och strategisk rådgivning för både ägare, investerare samt hyresgäster.

 

Senast uppdaterad 2011-12-12 15:32