17 maj 2024

LaSalles första förvärv i Norden

  • PDF

LaSalle Euro Growth II Fund har köpt Kungsgatan 18 i Stockholm, omfattande 17.000 kvm, för 435 Mkr. LaSalle köper fastigheterna, med Genesta Property Nordic AB som partner, från Ekhagastiftelsen och Gösta Videgårds Familjestiftelse. Säljarens rådgivare har Tufvesson Partners varit.

Genesta kommer att vara lokal tillgångsförvaltare för fastigheten genom att tillsammans med LaSalle genomföra en omfattande renovering av kontorslokalerna. Fastighetsförvaltning kommer dock Genesta köpa på marknaden för LaSalles räkning.

Fastigheten om 17.000 kvm uthyrningsbar area, består av cirka 10.000 kvm kontor, varav cirka 5.000 kvm är vakant. I fastigheten finns Stockholms största biografsalong, Rigoletto samt nattklubben Blue Moon och inredningsbutiken Senab.

LaSalle Investment Management förvaltar tillgångar om 23 miljarder dollar och LaSalle Euro Growth II är en closed-end paneuropeisk fastighetsfond med en investeringskapacitet om 1 miljard euro ­ en fond som hittills investerat i Frankrike, Belgien, Spanien och Grekland. Det kan tilläggas att danska ATP Ejendomme redan i mars 2002 placerade 50 miljoner euro i LaSalles Euro Growth II.

David Ironside, ansvarig för förvärv i norra och i centrala Europa för LaSalle, menar att Kungsgatan 18 är en spännande fastighet och Ironside ser ökade möjligheter för liknande förvärv i Norden. SF