17 maj 2024

Tyska Aareal lanserar nordisk fastighetsfond

  • PDF

Det nybildade bolaget Aareal Immobilien KAG mbH lanserar sin första specialfond, Nordic Funds. Den ska investera cirka 2,28 Mdr kr (250 MEUR) i svenska, finländska och danska fastigheter. Enligt Aareal är fonden, som vänder sig till institutionella investerare, den första i sitt slag i Tyskland.

Aareal Immobilien KAG (Kapitalanlagegesellschaft) är en del av Aareal Banks Property Asset Management, som förvaltar tillgångar på totalt 4 miljarder euro (36,5 Mdr kr). Att bolaget lanserar en fond i de nordiska länderna visar att det tror på en fortsatt positiv utveckling på dessa fastighetsmarknader.

- Det är en bra timing att gå in i på de skandinaviska fastighetsmarknaderna. De flesta hyresmarknader har bottnat och vi tror att de får bättre hyrestillväxt än EU-genomsnittet, säger Dr. Ulrich Nack, vd för Aareal Immobilien KAG.

Nordic Funds kommer inte att ta några risker kopplade till projektutveckling. Investeringarna görs av lokal expertis. Fondförvaltarnas ersättning är tätt kopplad till fondens utveckling.