Skriv ut denna sida
måndag, 13 augusti 2012 16:51

Asplund och White bygger studentboende i Örebro

Skrivet av 
alt
White är arkitekten då byggherren Asplunds Fastigheter satsar på modernt studentboende nära Campus USÖ (Örebro).

 

Med skarp arkitektur, smarta hyreslägenheter och en gemensam takterrass med furstlig utsikt blir kv Stenen ett nytt utropstecken i Örebro. White är arkitekten då byggherren Asplunds Fastigheter satsar på modernt studentboende ett stenkast från Campus USÖ.


– Det kan mycket väl bli Sveriges mest attraktiva studentbostäder, säger Viktoria Buskqvist, ansvarig arkitekt på White i Örebro.


Kv Stenen är ett centralt beläget kvarter i korsningen av Grev Rosengatan och Skolgatan i Örebro, ett hundratal meter från det framväxande huset för läkarutbildningen, Campus USÖ.


Med ändrad detaljplan för kv Stenen ges möjlighet att med nya hyreslägenheter motverka bostadsbristen för studenter i Örebro – samtidigt som stadsbilden får en uppgradering med modern och annorlunda arkitektur.


– Det sticker ut med sitt språk och uttryck, fast på ett sätt som passar väldigt fint in i grannskapet. Kontrasten är uppiggande, tycker Viktoria Buskqvist.


– Pricken över i blir givetvis den stora takterrassen som nås av alla, konstaterar Viktoria Buskqvist. Intill terrassen finns en gemensamhetslokal med pentry, toalett och dusch. Det är som gjort för umgänge och fest, övernattande gäster, eller yogan och akvarellkursen.

 

alt

Viktoria Buskqvist, arkitekt White.

Senaste från Redaktionen