26 april 2024
tisdag, 16 oktober 2012 19:40

Hellström lämnar oväntat Castellum

Skrivet av 
alt
Håkan Hellström lämnar Castellum vid nästa årsstämma.

 

I samband med Castellums niomånadersrapporten kom även ett pressmeddelande från bolaget att dess vd Håkan Hellström, 56 år, lämnar bolaget vid årsstämman nästa år.

 

– Det har varit fantastiskt utvecklande och roligt att ha varit med under alla 18 år sedan Castellum bildades och såsom vd de sista 7 åren. Men jag känner också att det är tid att lämna en exekutiv befattning och lägga mer tid på annat än yrkesrelaterade frågor, säger vd Håkan Hellström i en kommentar.

 

– Jag och övriga i styrelsen hade gärna fortsatt samarbetet med Håkan i rollen som verkställande direktör och vi tycker att det är tråkigt att han lämnar bolaget. Vi tackar Håkan för hans ytterst viktiga bidrag till Castellums utveckling och respekterar samtidigt hans vilja att lämna den operativa yrkesrollen. Fram tills dess att Håkan lämnar vid kommande årsstämma har han och hans ledningsgrupp styrelsens fulla stöd, att med bibehållen energi fortsätta utveckla bolaget. Castellums decentraliserade struktur borgar för att överlämnandet till en ny verkställande direktör kommer kunna ske smidigt och att uppställda mål och strategier kan fullföljas i samma takt som tidigare såväl på kort som på lång sikt, säger Charlotte Strömberg, styrelsens ordförande.