20 april 2024
måndag, 22 oktober 2012 19:51

BSK Arkitekter utvecklar kv. Fatburen Utvalda

Skrivet av 
alt
BSK Arkitekter utvecklar hela 46 000 kvm i kv. Fatburen på Södermalm.

 

BSK Arkitekter vann den stora pitchen för att utveckla kvarteret Fatburen på Södermalm i Stockholm. Hela 46 000 kvm uthyrningsbar yta ska nu optimeras för en rad olika verksamheter, allt från arbetsplatser till bostäder.

 

Kvarteret Fatburen förvaltas av Crown Nordic Management. När de två största hyresgästerna Skatteverket och Apoteket nu lämnar sina lokaler skapas ett utmärkt läge att utveckla huset till framtidens arbetsplats. Det handlar om ett jätteprojekt som skapar ett nytt nav mitt på Södermalm.

Vi står inför en stor och intressant utmaning. Nyckeln till framgång är att hitta rätt samarbetspartner. Därför föll valet på BSK Arkitekter som i liknande projekt medverkat med sina kreativa idéer och genomarbetade lösningar. Dessutom delar de vår uppfattning om Fatburens stora potential. Vi ser fram mot en spännande resa tillsammans, säger Sören Ferin, partner på Crown Nordic Management.

 

BSK Arkitekter har här en möjlighet att förena all sin kompetens och erfarenhet inom såväl stadsbyggnad, kommersiell fastighetsutveckling som ombyggnad och inredning. Efter att bland annat ha vunnit uppdrag för Vasakronan och det nya universitetsområdet för Stockholms Universitet Albano är kvarteret Fatburen det senaste i raden av större prestigeprojekt.

 

Vårt koncept handlar om att skapa en helt ny identitet för byggnaden. Vi vill förtydliga kommunikationen från Medborgarplatsen, skapa ett nytt stadsrum i Södermalmsallé, utveckla byggnaden till en modern arbetsplats samt skapa bostäder med utsikt över hela Södermalm, säger Ulf Mangefors vd på BSK Arkitekter.

 

Karl Henrik Lenneryd på Jones Lang LaSalle kommer att ansvara för uthyrningen av de nya lokalerna.