Skriv ut denna sida
torsdag, 01 november 2012 19:23

NREP köper för 750 Mkr Utvalda

Skrivet av 
alt
DSV:s terminal i Göteborg.

 

alt

Rickard S. Dahlberg, CIO, NREP.

 

NREP (Nordic Real Estate Partners) ökar sin närvaro i Sverige genom att köpa 86 000 kvm logistikyta Göteborg, Jönköping, Örebro och Stockholm. Förvärven sker från fyra köpare, nämligen DSV, Berlinovo, Schroders samt en saudisk familj. I samband med transaktionerna har NREP tecknat en lånefacilitet om 890 Mkr, dels för att finansiera det aktuella fastigheterna, dels för att refinansiera befintliga logistikportfölj i Sverige.

 

Från DSV köper NREP tre anläggningar i Göteborg, Jönköping och Stockholm, totalt omfattande 46 000 kvm med lång kontrakt. I samband med affären förlängde DSV även sitt hyreavtal med NREP i en anläggning om 60 000 kvm i Borås.

 

Från Berlinovo förvärvas en distributionsanläggning om 16 700 kvm, centralt belägen i Göteborg med Posten som hyresgäst. Posten är även hyresgäst i Örebro, i den fastighet om 13 300 kvm som den saudiska familjen säljer. Slutligen består förvärvet från en fond förvaltad av Schroders av en distributionsanläggning om 10 000 kvm med ett flertal hyresgäster i Rosersberg norr om Stockholm.

 

– Efter dessa förvärv är Nordic Real Estate Partners en av de största ägarna av modern logistikyta i Norden, med ett innehav i regionen om totalt cirka 500 000 kvm, säger Rickard S. Dahlberg, CIO, Nordic Real Estate Partners.

Senaste från Redaktionen