19 april 2024
onsdag, 07 november 2012 22:43

Akademiska Hus söker bostadsaktör i Umeå

Skrivet av 
alt
Akademiska Hus söker en långsiktig aktör för det omfattande projektet med studentbostäder i Umeå. Bild: White arkitekter.

 

Akademiska Hus har beslutat att arrendera ut mark vid Campus Arena i Umeå för upprättandet av runt 200 nya lägenheter. En begäran om ny detaljplan ska lämnas in till kommunen under november och processen till husen är byggda beräknas ta två år.

 

Studentbostadsområdet ska uppföras i direkt anslutning till Campus Umeå, mellan Campus Arena (fotbollsplanen på campus) och Lilljansberget. Enligt det förslag som tagits fram tillsammans med White Arkitekter ska området utvecklas med låg exploateringsgrad och skogen ska behållas i så stor utsträckning som möjligt.

 

Akademiska Hus söker en långsiktig bostadsaktör för det omfattande projektet.

 

− Det ingår inte i Akademiska Hus uppdrag att bygga eller förvalta studentbostäder, men vi arbetar med campusutveckling ur ett helhetsperspektiv. Campusnära bostäder gör att mer folk rör sig i området på olika tider av dygnet, vilket bildar underlag för både trygghet och ett större serviceutbud direkt på campusområdet, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus Norr.

 

För Akademiska Hus är projektet del i en koncernövergripande målsättning att aktivt bidra till byggandet av studentbostäder. Enbart i Stockholm, Uppsala, Lund, Göteborg och Umeå medverkar bolaget till att cirka 5 000 studentbostäder ska kunna byggas på campus.