28 april 2024
fredag, 18 januari 2013 17:26

Per Uhlén, ny ordförande för Bonnier Fastigheter

Skrivet av 
alt
Per Uhlén. Foto: Bonnier Fastigheter

 

Per Uhlén har tillträtt som ny styrelseordförande i Bonnier Fastigheter AB där han efterträder Jonas Nyrén som avgår som ordförande av hälsoskäl.

 

Per Uhlén, som varit styrelseledamot i Bonnier Fastigheters styrelse sedan 2010, har en mycket gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Han har tidigare haft en rad ledande befattningar, bland annat som vd och koncernchef för Anders Diös AB, vice vd för Skanska Sverige AB samt som vd och koncernchef för Diligentia AB.

 

Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985 för att förvalta och utveckla Bonnierkoncernens fastighetsinnehav. Företaget äger och förvaltar kommersiella fastigheter inom Storstockholm. Merparten av fastigheterna är centralt belägna i Stockholms innerstad, men företaget satsar även på de expansiva områdena Akalla/Häggvik och Kungens Kurva. För närvarande äger och förvaltar bolaget fastigheter om cirka 300 000 kvm.

 

I en kommentar kan sägas att Per Uhlén är driftig och klok. Valet av Per Uhlén som ny vd för Diligentia i september 2005 visade sig vara rätt. Vid den tidpunkten befann sig Diligentia i ett absolut bottenläge. Det var inte bara skandalerna kring Skandia och Diligentia som var besvärliga. Placeringarna i Nöjd Kundindex var även låga. Trots allt är det centralt att i en marknad med hård konkurrens kunna verka i en förvaltning med en nära och tät dialog med hyresgästerna. Uhlén ledde arbetet att rekrytera över 110 nya medarbetare till det nya och framgångsrika Diligentia, vilket var en klar fördel för Anders Kupsu när han efterträdde Uhlén som vd för Diligentia i juni 2010. SF