26 april 2024
onsdag, 08 maj 2013 14:28

Nordstrand lämnar Micasa – blir vd för Mimer

Skrivet av 
alt

 

                                                                                                   

 

Efter 9,5 år som vd för Micasa Fastigheter, ägt av Stockholms stad, slutar Anders Nordstrand (bilden ovan) och blir istället ny vd för kommunägda Bostads AB Mimer i Västerås. Han efterträder Fredrik Törnqvist som i sin tur blir vd i det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping.

 

– Jag har varit med och byggt upp Micasa från starten och det känns så klart vemodigt att lämna företaget. Jag kunde dock inte säga nej till utmaningen att bli vd på Mimer som är ett mycket framåt och välskött företag, säger Anders Nordstrand.

 

Han kom till Micasa Fastigheter, eller FB Servicehus som det då hette, i mars 2004 med uppgift att bygga upp bolaget och leda en renodling av stadens fastighetsbestånd på vård- och omsorgsområdet.

 

Enligt beslut i kommunfullmäktige skulle bland annat stadens servicehus och vård- och omsorgsboenden samlas för att skapa bättre förutsättningar för att lyfta kvaliteten på framtidens äldreboende.

 

Idag är Micasa Fastigheter en ledande aktör i utvecklingen av boenden för äldre. Bolaget har 125 fastigheter om drygt 1 miljon kvm, 530 studentbostäder, 687 trygghetsbostäder och 907 seniorbostäder, och en omsättning på ungefär 1 Mdr kr.

 

– Vi hälsar Anders Nordstrand varmt välkommen till oss. Det arbete han gjort på Micasa imponerar och vi är säkra på att vi får en mycket engagerad, innovativ och modern vd, säger Lars Korkman, ordförande för Mimer.

 

Fredrik Törnqvist slutar sin tjänst på Mimer den 31 maj. Mikael Söderberg, teknik- och miljöchef på Mimer, har utsetts till tf vd fram tills Anders Nordstrand tar över ledningen för bolaget den 1 september i år.