30 april 2024
söndag, 12 maj 2013 13:28

Citycon får betyg från Standard & Poors

Skrivet av 
alt

Marcel Kokkeel, vd och koncernchef för Citycon.

 

alt

Eero Sihvonen, finansdirektör och vice vd för Citycon.

 

Citycon har fått det långsiktiga kreditbetyget BBB- och det kortsiktiga kreditbetyget A-3 med stabil utsikt av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s. Kreditbetyget återspeglar Standard & Poor’s bedömning av Citycons operativa riskprofil som ”stark” och den finansiella riskprofilen som ”väsentlig”, enligt Standard & Poor’s villkor.

 

– Vi är mycket glada över det här kreditbetyget. Standard & Poor’s beslut är en stark bekräftelse av Citycons affärsmodell för att skapa stabila kassaflöden. Betyget är en viktig milstolpe för oss. Vi känner oss ännu mer stärkta för att fortsätta utveckla vår portfölj av urbana köpcentrum i de nordiska och baltiska länderna, säger Marcel Kokkeel, vd och koncernchef för Citycon.

 

Eero Sihvonen, finansdirektör och vice vd för Citycon, fortsätter:
   –  Vi har nyligen tagit in aktiekapital i syfte att uppnå en bättre långsiktig skuldsättningsgrad och att ge oss ett ökat manöverutrymme i verkställandet av vår affärsplan.  Med det i åtanke är det här kreditbetyget från Standard & Poor’s väldigt glädjande. Förutom att betyget är en viktig kvalitetsstämpel, ger det oss också bättre tillgång till kapitalmarknaden vilket kommer att hjälpa oss att diversifiera vår skuldportföljd.