17 maj 2024
tisdag, 14 maj 2013 19:48

Lantmännen och Vasallen hyr ut 7 200 kvm i Luleå

Skrivet av 
alt

Illustration  över  nya Kv Kajan i Luleå. Vy från korsningen Stationsgatan-Rådstugatan mot Kv Kajan. Bild: Equator Stockholm.

 

alt

Mikael Nicander, vd för Lantmännen Fastigheter.

 

I går meddelade NCC att bolaget hyrt ut 50 000 kvm kontor till Telia i ett nybyggt hus i Kristineberg, Stockholm. Nu har Vasallen och Lantmännen Fastigheter tecknat ett avtal om 7 200 kvm med Telia i Luleå. Även här ska Telia flytta in i en ny kontorsbyggnad. Denna ska uppföras i kvarteret Kajan i centrala Luleå. Avtalet löper på 15 år och planerad inflyttning kommer ske i samband med att huset är färdigbyggt i slutet av 2015.

 

Kvarteret Kajan, som är centralt beläget, ett stenkast från havet, utvecklas sedan 2011 gemensamt av Vasallen och Lantmännen Fastigheter.

 

Fastigheten ägdes tidigare helt av Lantmännen som har haft verksamhet på platsen under en längre tid. Tillsammans med Vasallen startar de nästa fas för området – en fas som ska resultera i 850 nya arbetsplatser, varav de flesta hyrs av Telia.

 

– Den nya byggnaden innebär ett stort lyft för staden och det är glädjande att se att så många har visat intresse för att bedriva verksamhet i byggnaden. Avtalet med Telia innebär att merparten av byggnaden beläggs, säger Mikael Nicander, vd för Lantmännen Fastigheter.

 

Luleå Näringsliv AB har varit behjälplig i kontakten mellan Telia, Vasallen och Lantmännen Fastigheter.