27 april 2024
onsdag, 04 september 2013 14:29

Therese Rattik, ny vd för Areim

Skrivet av 
alt

                                                                                                               

Therese Rattik (bilden) tar över ansvaret som vd för Areim. Hon har varit på Areim sedan starten år 2003 och hon har haft en ledande roll i flera av bolagets större transaktioner, både för Areim Fond I och för partners som Blackstone, ING och AP4. Rattik är partner i Areim sedan år 2007 och hon har under åren arbetat med den fortlöpande utvecklingen av denna fond.

 

– Vi har precis stängt vår andra fastighetsfond, Areim Fond II med en investeringsvolym om 6-7 Mdr kr, och vi har många stora transaktioner framför oss. I vår befintliga fastighetsportfölj pågår dessutom flera spännande projekt inom uthyrning, förvaltning och projektutveckling. Det ska bli utmanande och riktigt roligt att, i rollen som vd, få fortsätta att utveckla Areims verksamhet tillsammans med vårt kompetenta och erfarna team, säger Therese Rattik.

 

Therese Rattik har en EMBA (Executive MBA) från Handelshögskolan i Stockholm (2009-2011) samt en examen i bygg- och fastighetsekonomi från KTH i Stockholm.

 

Leif Andersson, grundare av Areim, lämnar över vd- posten till Rattik för att fokusera mer på transaktioner, investerarrelationer och affärsutveckling för Areims räkning.

 

– Jag är oerhört glad över att Therese har tackat ja till att ta över ansvaret som vd. Hon har både mitt och våra investerares fulla förtroende när Areim går in i en ny utvecklingsfas med Therese som ledare, säger Leif Andersson. För egen del ska jag nu ägna mig åt det som jag är bäst på – nämligen affärer.