19 april 2024
tisdag, 07 januari 2014 21:28

Brostaden hyr ut 5 000 kvm i Rosersberg

Skrivet av 
alt

Anders Nilsson, vd Brostaden.

 

Fastighets AB Brostaden har tecknat ett treårigt hyreskontrakt med Edström Logistics på Tallbacksgatan i Rosersberg norr om Stockholm. Avtalet omfattar 5 000 kvm och inflyttning ska ske under våren.

 

– Det är glädjande att välkomna Edströms Logistics till Brostaden och Tallbacksgatan. Vi har varit framgångsrika med ett flertal stora uthyrningar i Rosersberg under året vilket stärker oss i vår uppfattning att Rosersberg är ett attraktivt område för företag att flytta till, säger Anders Nilsson, vd Brostaden.

 

Edström Logistics arbetar främst med tredjepartslogistik. De har sedan tidigare en anläggning om 14 000 kvm i Malmö, men väljer nu även att etablera sig i Stockholmsregionen där efterfrågan på deras tjänster ökar stort.

 

I Rosersberg pågår utveckling av Stockholm Nord logistikcenter, ett område med ett optimalt logistikläge vid E4 och nära Arlanda. En bidragande anledning till utvecklingen av Rosersberg är bland annat den nya avfarten till E4. I området äger och förvaltar Brostaden cirka 38 000 kvm lokaler här och etableringstakten av nya företag är hög.

 

– Det känns väldigt roligt för oss att nu slå upp portarna i Rosersberg och kunna erbjuda våra tjänster i denna region. Redan från start kommer det vara full fart efter att vi lyckats att erhålla ett par kunduppdrag. Vi ser det som en stor styrka att finnas i både Malmö och Stockholm. Det skapar en flexibilitet för oss och våra kunder, säger Mathias Niebel, vd Edström Logistics.