24 april 2024
onsdag, 08 januari 2014 20:52

Lindbäcks bygger för 360 Mkr i Stockholmsregionen

Skrivet av 
alt

Gårdsfasad i Lindbäcks projekt i Tyresö.

 

alt

Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg.

 

Det Piteåbaserade bygg-företaget Lindbäcks befäster sin starka ställning i Mälar-dalen. Företaget har fått uppdraget att bygga 120 bostadsrätter i Tyresö och 210 hyresrätter i Sigtuna. Projektens ordervärde är totalt 360 Mkr. Beställare i Tyresö är Oscar Properties och Wallenstam, medan uppdragsgivare i Sigtuna är Rikshem och Sigtunahem.

 

– Vi har de senaste 15 åren haft en kontinuerlig produktion i Mälardalen och med dessa två stora projekt säkerställer vi vår position som ledande producent av industriellt tillverkade flerbostadshus, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg.

 

Bostadsrätterna i Tyresö får ett centralt läge vid Bollmora gårdsväg. Det totala värdet på projektet är 150 Mkr. Bostäderna kommer att produceras enligt Lindbäcks industriella byggsystem och produktionen i fabrik beräknas starta i augusti 2014. Hela projektet ska vara färdigställt i november 2015.

 

– Vi ser fram emot samarbetet med Oscar Properties och Wallenstam. De, liksom vi, har fokus på hög kvalitet, standard och effektiva processer, säger Stefan Lindbäck.

 

I april startar projektet i Sigtuna för Rikshem och Sigtunahem. Projektet består av sex punkthus om 5 och 8 våningar i Valsta Centrum i Märsta. Hela projektet ska vara färdigställt i maj 2016 och är värt 210 Mkr.