Skriv ut denna sida
tisdag, 14 januari 2014 20:00

Nu kan Ryssland förklara krig mot Sverige

Skrivet av 
alt

Att avhysa ryska diplomater från 48 bostäder på Lidingö vore en krigshandling.

 

En del kan tycka att det är bra att Reinfeldt och den finska statsministern Jyrki Katainen är överens om att inleda ett försvarssamarbete. Orsaken är den att svenska kronofogdemyndigheten på nytt genom ett andra utmätningsförsök hotar att vräka ryska diplomater från hela 48 bostäder i Ryska federationens fastighet på Kostervägen 5 på Lidingö.

 

Orsaken är att Högsta domstolen och Svenska skiljedomstolen har erkänt att den tyska affärsmannen Franz J Sedelmayers har ett ursprungligt krav om 30 Mkr på Ryska federationens som är ägare till fastigheten. En skuld som nu har växt till cirka 42 Mkr. Fastigheten är värderad till cirka 62 Mkr.

 

Det blir inget krig eftersom utmätningen är omöjlig att genomföra. Se länk om vad jag skrev vid det första utmätningsförsöket den 9 september 2012.

 

Det är tråkigt och det är nonsens att Kronofogden tvingas till att på nytt bedriva teaterverksamhet, en verksamhet som särskilt Carl Bildt ogillar.

 

Se länk:

http://www.fastighetsaktien.com/index.php?searchword=ryska+ambassaden&categories=14%2C40%2C48&option=com_k2&view=itemlist&task=search&format=html&t=1389724943739&tpl=search

Senaste från Redaktionen