16 april 2024
måndag, 27 januari 2014 19:47

Aspholmen tecknar nya kontrakt i Uppsala

Skrivet av 
alt
Etapp 1 av Svalan.

 

alt

Etapp 2 av Svalan.

 

Aspholmen Fastigheter AB har tecknat avtal med Semantix Språkcentrum AB och CompuGroup Medical Sweden AB. I februari flyttar CompuGroup Medical Sweden AB in i det centralt belägna kvarteret Svalan på Vaksalagatan 10 i Uppsala. Avtalet är femårigt och gäller 1 200 kvm kontorsyta. Kvarteret Svalan hör till en av Aspholmen Fastigheters största satsningar i Uppsala.

 

– Vi fortsätter att se en stor efterfrågan på centrala kontor och har därför valt att utveckla kvarteret Svalan genom att bygga både om och till. Totalt lägger vi 200 Mkr på att anpassa fastigheten efter våra och hyresgästernas önskemål, säger Björn Johansson, fastighetschef på Aspholmen Fastigheter i Uppsala.

 

Sedan tidigare är MySafety som säljer säkerhetslösningar för både företag och privatpersoner och advokatfirman Lindahl klara som hyresgäster i fastigheten. Aspholmen håller även på med byggandet av en etapp på fastigheten. Det blir en ny huskropp på fyra våningar. Tillträde till de ytorna är beräknat till slutet av 2014.

 

Aspholmen har även tecknat hyreskontrakt i Fyrislund, närmare bestämt i fastigheten Kristallen. I vår flyttar Semantix Språkcentrum in på 1 050 kvm på ett femårigt avtal.

 

– Fyrislund är det perfekta området för företag som är i behov av stora anpassade ytor och dessutom ligger det lättillgängligt vid E4:an. Vi ser stor potential där och märker absolut ett ökat intresse, framhåller Björn Johansson.