4 maj 2024
måndag, 24 februari 2014 20:10

Hemfosa noteras i mars

Skrivet av 
alt
Jens Engwall, vd Hemfosa.

 

Styrelsen för Hemfosa Fastigheter bekräftar sin avsikt att genomföra en börsintroduktion på Nasdaq OMX Stockholm. Under förutsättning att erforderliga beslut fattas, att godkännanden erhålls från börsen samt att marknadsförhållandena bedöms goda, förväntas börsintroduktionen slutföras i mars.

 

– Den planerade börsintroduktionen är en viktig milstolpe för Hemfosa i vår ambition att skapa en långsiktigt stark plattform för fortsatt tillväxt. En notering kommer även skapa bättre tillgång till kapitalmarknaden och resultera i en bredare ägarbas med såväl svenska som internationella investerare, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

 

Erbjudandet att förvärva aktier i Hemfosa kommer att omfatta såväl nyemitterade aktier som befintliga aktier, vilka säljs av bolagets svenska institutionella ägare. Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.

 

Genom erbjudandet kommer Hemfosa att tillföras mellan 500 Mkr och 950 Mkr, beroende på om medverkande banker utnyttjar s.k. övertilldelningsoption och till vilket pris aktierna utges. Hemfosa avser att använda den erhållna likviden för fortsatta fastighetsförvärv. Det totala erbjudandet förväntas uppgå till cirka 3,8 Mdr kr.

 

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) och Swedbank har utsetts till Joint Global Co-ordinators och Joint Lead Bookrunners i den planerade börsintroduktionen.