29 april 2024
lördag, 01 mars 2014 16:23

Park Inn flyttar in i World Trade Center i Lund

Skrivet av 
alt

Hotell Park Inn blir den första hyresgästen i World Trade Center i Lund. Foto: Martin Palvén

 

I lördags öppnade Hotell Park Inn by Radisson i World Trade Center vid Lunds nya infart från E22:an. Hotellet är med sina 192 rum stadens näst största hotell. World Trade Center i Lund kommer när det är färdigbyggt att omfatta 28 000 kvm kontors- och hotellytor.

 

– Vi har tidigare byggt hotell i anslutning till World Trade Center Malmö, vilket har varit ett framgångsrikt koncept. Genom att bygga både kontor, hotell och annan service blir våra områden mer kompletta säger Peter Syrén, vice vd för byggherren Midroc Property Development (MPD).

 

Omkring 1 000 personer kommer att arbeta i byggnaden, som har formgivits av Krook & Tjäder och som uppförs av NCC. Kontorslösningarna kommer att vara flexibla, så att företag som hyr in sig kan växa eller krympa sina kontorslokaler utan att behöva flytta.

 

Hyresgästerna får också tillgång till ett servicekoncept och nätverksaktiviteter inom World Trade Center, allt för att underlätta företagandet. I området planeras också för ett parkeringshus med plats för 425 bilar.