29 april 2024
tisdag, 04 mars 2014 20:00

NREP köper för 228 Mkr i Göteborg

Skrivet av 
alt

Eriksbergs Köpcenter byggdes 2001 och ritades av Gert Wingårdh.

 

Fonden NREP Nordic Retail 2 har köpt Eriksberg Köpcenter i Göteborg för 228 Mkr från en tysk specialfond förvaltad av TMW Pramerica Property Investment Gmbh. I köpet ingår två byggnader om 10 700 kvm.

 

Fastighetetns läge och innehåll passar väl in i fondens portfölj av väl belägna dagligvarudrivna tillgångar på tillväxtorter i Norden. Ankarhyresgäster i Eriksberg Köpcenter är Coop Extra, Systembolaget, SATS, Handelsbanken, Apoteket och Burger King.

 

– Säljaren har konverterat fastigheterna från ett “big box”-koncept till ett modernt dagligvarubaserat servicecenter. Vi gillar att fastigheten ligger i den snabbast växande delen av Göteborg och ser fram emot att ta del av den fortsatta utvecklingen av området, säger Tobias Alsborger, partner, Nordic Real Estate Partners.

 

– Eriksberg är ett intressant område som fortfarande är under utveckling med flera nya bostadsprojekt som färdigställs under kommande år. Vi är övertygade om att hyresgästerna I köpcentrumet kommer att dra nytta av den ökande befolkningen i området, säger Rickard S. Dahlberg, CIO, Nordic Real Estate Partners.