2 maj 2024
torsdag, 03 april 2014 13:03

Diligentia välkomnar Hotel Miss Clara

Skrivet av 
alt
Den gamla flickskolan med adress Sveavägen 48 har blivit ett Miss Clara-hotell.

 

Nobis öppnar i dagarna som första hyresgäst i Diligentias kvarteret Sveavägen 44 med hotellverksamheten Miss Clara. Hotellet har 92 rum i den gamla flickskolan Ateneum, byggd 1910 efter ritning av arkitektfirma Hagström & Ekman.

 

– Det har varit en lång och rolig resa och vi har fått ihop en fantastisk helhet i gott samarbete med Wingårdhs arkitekter och Diligentia, säger Ralf Thalén, affärsutvecklingschef på Nobis.

 

Markus Pfister, fastighetschef för kontor på Diligentia framhåller hur Nobis verkligen har förädlat fastigheten jämfört med hur planerna såg ut från början.

– Nobis har gjort underverk med interiören i den här fina jugendfastigheten och accentuerat det tidstypiska och tolkat in det i nya moderna lösningar. Hotellet kommer att bidra till ännu mer liv och rörelse i kvarteret, säger han.

 

Den första kontorshyresgästen på Sveavägen 44, Klarna, flyttar in den 1 juni. Därefter kommer successivt Raysearch, SAP och King/Midasplayer. Samtidigt byggs bostäder i hörnet av Adolf Fredriks Kyrkogata/Luntmakaregatan.