17 maj 2024
torsdag, 03 april 2014 14:44

Rekordår för Stockholms Bostadsförmedling

Skrivet av 
alt
Lena Daag, vd Stockholms Bostadsförmedling.

 

2013 blev ett år då Stockholms Bostadsförmedling stärkte sin roll som regional aktör genom antalet förmedlade bostäder i andra kommuner än Stockholm. Totalt förmedlade Bostadsförmedlingen 10 079 lägenheter under 2013.  Andelen lägenheter från privata värdar ökade under året till 38 procent från 32 procent året före. Det vill säga närmare 4 av 10 förmedlade bostäder kommer nu från privata värdar.


Bostadsförmedlingen inledde bland annat ett helt nytt samarbete med Graflunds och utvecklade samarbetet med Stena Fastigheter, Rikshem och Willhem med flera. HEBA, Savills, Diligentia och Wallenstam är fortsatt viktiga samarbetspartners.

 

Sedan februari i år, då Värmdö kommun beslöt att ge uppdraget att förmedla Värmdöbostäders bostäder åt Bostadsförmedlingen i Stockholm, vilket innebär Bostadsförmedlingen nu verkar i 22 av länets 26 kommuner.

 

Bostadsförmedlingen samarbetar även med fastighetsägare i två kommuner utanför länsgränsen, Nyköping och Uppsala. Denna utveckling är en spegling av Stockholmsområdet som en enda, integrerad bostadsmarknad och där har Bostadsförmedlingen en central roll.

 

Ett viktigt uppdrag under 2014 blir bland annat att förmedla nyproducerade bostäder i den snabbt växande Barkarbystaden i Järfälla kommun.

 

Bostadsförmedlingens vd Lena Daag bekräftar att samarbetet med de privata fastighetsägarna har hög prioritet och att det ligger i linje med uppdraget att göra så många lägenheter som möjligt brett tillgängliga på bostadsmarknaden.

 

– Jag tror att fler och fler fastighetsägare inser att vi har kompetensen, processerna och plattformen för att hjälpa och avlasta dem. Vi jobbar mer kundfokuserat idag och har utvecklat våra processer. Samtidigt är det få fastighetsägare som känner att köhantering hör till deras kärnverksamhet, säger Lena Daag i en kommentar.