7 maj 2024
fredag, 04 april 2014 12:17

Vasakronan hyr ut till Panasonic i Telefonfabriken

Skrivet av 
alt
Vasakronan har hyrt ut 95 procent i Telefonfabriken.

 

Vasakronan hyr ut 1 800 kvm i Telefonfabriken till Panasonic som därmed förlägger sitt nordiska huvudkontor på Telefonplan i Stockholm. Det innebär att Panasonic blir granne med Försäkringskassan och neXus och att både Telefonfabriken och Telefonplan når en uthyrningsgrad om 95 procent. Inflyttning sker i oktober.

 

Telefonfabriken har genomgått en omfattande renovering motsvarande en investeringsvolym om 320 Mkr. Det är cirka 32 000 kvm industrihistoria som under det senaste året varsamt har omvandlats till att rymma moderna kontorslokaler.

 

I januari flyttade Försäkringskassan in i en aktivitetsbaserad kontorslösning och nyligen kommunicerade Vasakronan att även neXus, en ledande internationell leverantör av identitet- och accesshantering, hyr 3 200 kvm i samma byggnad. Med uthyrningen till Panasonic har både Telefonfabriken och Telefonplan som helhet en uthyrningsgrad om 95 procent.

 

– Vi har på kortare tid än beräknat hyrt ut i princip samtliga lokaler i Telefonfabriken. Det är ett bevis för att det finns en stor efterfrågan på högkvalitativa produkter i närförorter med bra kommunikationer, som till exempel Telefonplan, säger Ronald Bäckrud, Vasakronans chef region Stockholm.