27 april 2024
måndag, 07 april 2014 19:35

Prologis emitterar 300m euro i obligationer

Skrivet av 
alt

Allan Lavén, regionchef Prologis Norden.

 

Prologis Inc. (NYSE : PLD) säger i ett pressmeddelande att Prologis International Finance II SA (”Emittenten”), som är ett helägt dotterbolag till ProLogis European Properties Fund II (”PEPF II”), har utfärdat 300 miljoner euro som oprioriterade värdepapper på marknaden för euroobligationer.

 

Obligationerna har förfall år 2022 med en kupongränta om 2,875 procent som garanteras av PEPF II, en obligation som representerar den andra emissionen av oprioriterade värdepapper som ingår i Guaranteed Euro Medium Term Note Programme.

 

Obligationerna har rating Baa2 med stabila utsikter från Moodys och BBB med stabila utsikter från Standard & Poor’s.

 

Nettobehållningen från emissionen kommer Prologis att användas för återbetalning av skulder, tillgångsförvärv och till allmänt rörelsekapital.

 

Per den 31 december 2013 ägde PEPF II 250 fastigheter om 5,8 miljoner kvm i 12 europeiska länder.

 

Prologis Inc. är en ledande ägare, operatör och utvecklare av industriella fastigheter, med fokus på globala och regionala marknader i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien.

 

Vid årsskiftet 2013/2014 ägde Prologis eller hade investeringar i, på konsoliderad basis eller genom icke-konsoliderade joint ventures, i fastigheter och utvecklingsprojekt, om totalt 52,9 miljoner kvm i 21 länder. Fastigheterna hyrs ut till mer än 4 500 kunder, inklusive tredjepartslogistikleverantörer, transportföretag, återförsäljare m fl.