20 maj 2024
tisdag, 08 april 2014 18:10

JLL, största förmedlaren i EMEA

Skrivet av 
alt

Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

 

JLL rankas som den största rådgivaren vid fastighetstransaktioner i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Detta enligt en oberoende undersökning utförd av Real Capital Analytics (RCA) som nyligen offentliggjorts. Med en rapporterad försäljning på över 20 miljarder euro under 2013 rankades JLL volymmässigt som den största aktören inom samtliga stora områden – kontor, detaljhandel, industri samt hotell. Även 2011 och 2012 visade samma undersökning att JLL var sammantaget störst i regionen EMEA.

 

JLL:s starka position som en internationell partner framkom även den i undersökningen. Med 76 kontor i 29 länder var utländska intressenter inblandade i 70 procent av JLL:s försäljning inom EMEA under 2013. 

 

– Våra klienter uppskattar vårt fantastiska nätverk som sträcker sig över hela världen och blir en fördel även för den som söker kommersiella lokaler på lokal nivå. Att vi försvarar vår position för tredje året i rad är ett fantastiskt kvitto på att vi fortsätter att vara ledande inom vårt fält och samtidigt en signal till potentiella kunder här i Sverige: Den som vill ha en partner i världsklass ska arbeta med oss på JLL, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

 

Utöver att vara den främsta aktören på försäljningssidan var JLL:s divisioner inom Capital Markets ledande på områden som förvärv, joint ventures och finansiering. Sammantaget var JLL:s team inom Capital Markets aktiva som rådgivare vid transaktioner av kommersiella fastigheter som totalt värderades till 38 miljader euro under 2013.