29 april 2024
tisdag, 06 maj 2014 18:36

Rekordresultat och nyanställningar hos BSK Arkitekter

Skrivet av 
alt

Nya medarbetare på BSK Arkitekter, fr v: Martin Nilsland, Siri Lindberg, Anders Johnsson, Katarina Nilsson, Staffan Rosvall och Viktor Lindström.

 

För BSK Arkitekter var 2013 ett riktigt rekordår med en omsättning som ökade med 45 procent till 64 Mkr och tredubblat resultat om plus 8 Mkr. Samtliga siffror är de högsta i företagets historia. Tempot är fortsatt högt under första kvartalet 2014 . Flera rekryteringar har gjorts och många nya stjärnskott är på väg in.

 

– Vi är oerhört nöjda med förra året och hur vi driver stora och komplexa projekt. Årets rivstart är samtidigt extra glädjande. Vi har ett fortsatt högt mål och är trygga med den kurs vi har lagt ut, säger Ulf Mangefors, vd på BSK Arkitekter.

 

En anledning till framtidstron är att BSK Arkitekter och ägarna Arcona i slutet av förra året valde att låta norska Veidekke förvärva ägandet över koncernen som en väl fungerande helhet. Den nya ägarformen innebär stora utvecklingsmöjligheter.

 

– Vår värdegrund stämmer väl överrens med Veidekkes. Vi drivs båda av en öppenhet och transparens samt en vilja att förstå kundens affär. Veidekke är kända för sina bostadsprojekt men de ser en stor potential i all vår övriga spetskompetens, exempelvis inom kontor och stadsplanering, säger Ulf Mangefors.

 

För tillfället arbetar BSK Arkitekter exempelvis med bostäder och stadsplanering i Nacka Strand 
och den nya rättspsykiatriska anläggningen i Trelleborg, som kommer att bli Sveriges största så kallade passivhus. Under det senaste halvåret har BSK Arkitekter nyanställt sju arkitekter. Fler rekryteringar planeras i linje med den offensiva satsningen under året.

 

BSK Arkitekter, som grundades 1966, ingår i Arcona-koncernen.  Omsättningen 2013 var 64 MSEK.