30 april 2024
torsdag, 15 maj 2014 17:26

SATS Globen öppnar nytt stort träningscenter

Skrivet av 
alt
SATS Globen växer till 2 350 kvm.


SATS växer och nu står det klart att SATS Globen flyttar knappt 200 meter till nya och dubbelt så stora lokaler på Rökerigatan i nya Slakthusområdet.

 

SATS nya träningscenter blir cirka 2 350 kvm, och erbjuder en storslagen miljö. I en historisk byggnad lovar SATS ett toppmodernt center i unik design med öppna ytor, stora fönster och en takhöjd på upp till 12 meter. Träningscentret kommer exempelvis ha Nordens största Prformance™ Arena, och med SATS övriga starka produktutbud kommer ännu fler människor hjälpas till att träna regelbundet.

 

De industrier som finns i Slakthusområdet idag kommer succesivt flytta ut, och på sikt kommer ett helt nytt område växa fram med bland annat affärer, kontor och 3 000 nya lägenheter.

 

– Vi har vuxit ur SATS Globen och måste förnya oss för att kunna erbjuda våra trogna medlemmar den bästa träningsupplevelsen. Genom att flytta till nya Slakthusområdet kan vi erbjuda mer träningsyta och uppdatera vårt utbud av utrustning och klasser. Samtidigt kan vi locka nya medlemmar i en växande stadsdel, säger Linda-Li Wallin, Country Manager på SATS Sverige.

Nästa steg är att anpassa lokalerna till det moderna träningscenter SATS planerar. För detta inväntas ett bygglov innan sommaren. Nya SATS Globen beräknas öppna i slutet på 2014.