30 april 2024
torsdag, 15 maj 2014 18:53

Canary Wharfs bostadspriser rusar i höjden

Skrivet av 
alt

Till vänster syns The Herstmere residential tower (fd Columbus Tower), med 74 våningar, som ska byggas för en miljard pund för det mycket rika i Canary Wharf.

 

Bostadspriserna i och omkring i finansdistriktet Canary Wharf klättrade i snabbare takt än bostadspriserna i London City under första tertialet i år. Orsaken är att bankerna i London har ökat antalet anställda starkt, vilket ha lett till en ökad efterfrågan på bostäder i och runt Londons finansdistrikt.


Lägenhetspriserna steg med modiga 16,2 procent under första tertialet i år i distriktet från Limehouse till Beckton vid Themsen vidare norrut till Poplar, skriver Knight Frank LLP i ett pressmeddelande. Ett år tidigare steg priserna i samma distrikt med modesta 2,3 procent.

 

Även priserna på bostäder i City of Londons finansiella distrikt och med omgivningar klättrade hela 15,7 procent under första tertialet i år.

 

– Den här starka pristillväxten bygger på en förbättrad brittisk ekonomi och på det faktum att bankerna anställer igen, säger Tom Bill, Knight Frank's head of London research.

 

Han fortsätter:

­– Om vi ser på hyresintäkter på denna bostadsmarknad, finner vi ingen annan fastighetsmarknad i London som ger högre totalavkastning.

 

Prisutvecklingen på bostadsmarknaderna i eller nära till Londons finansiella distrikt har varit trög efter finanskrisen 2007/2008, eftersom många företag i London City friställde personal.

 

I april månad ökade dock antalet lediga platser bland Londons finansföretag med starka 67 procent i april, enligt rekryteringsföretaget Morgan McKinley Ltd. SF