30 april 2024
söndag, 18 maj 2014 16:48

Snart fullt hus på Sveavägen 44

Skrivet av 
alt

Nu återstår endast tre procent, eller 1 250 kvm, att hyra ut i Diligentias totalrenoverade fastighet på Sveavägen 44 i centrala Stockholm.

 

De uthyrningsbara ytorna på Diligentias Sveavägen 44 har krympt till 3 procent. Den 1 juni flyttar e-handelsföretaget Klarna in på plan 1 och 2 med 800 medarbetare och till sommaren lägger sig även lite av byggdammet. Då blir det bättre framkomlighet på Sveavägen för cyklister, gångtrafikanter och bilister.

 

I sommar flyttar även Urban Deli in med god mat med ekoprofil, och efter hand under hösten och våren 2015 kommer Arbetsgivarverket, SAP, RaySearch, King, Swedish Match och Fora. Återstår att hyra ut är 200 kvm kontor på plan 5 och 1 050 kvm butiksyta. Diligentia har även avtalat med en hyresgäst som ännu inte är offentlig för nedre planet under markplan. Detta kontrakt omfattar 2 400 kvm.

 

– Vi har en stark produkt på Sveavägen 44 och vårt skickliga uthyrningsteam har jobbat hårt med att matcha hyresgästerna med huset och med varandra. Sveavägen 44 kommer verkligen att bli den levande mötesplats som vi har önskat med kontor, hotell, restauranger och butiker, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia.

 

Ovanpå Sveavägen 44 börjar snart arbetet med att anlägga takparken med en blommande torräng, en krattskog och klapperstensfält. Bostadshuset på den norra sidan av kvarteret har börjat byggas och kommer att bestå av 52 lägenheter. Bostadshuset ska stå klart vid årsskiftet 2015/16.
    Hela kvarteret Sveavägen 44 utvecklas med högt ställda miljömål och kommer att uppnå betyget ”Excellent” enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.