3 maj 2024
måndag, 19 maj 2014 16:29

Mall of Scandinavia är BREEAM Excellent

Skrivet av 
alt

Det är första gången ett svenskt köpcentrumprojekt erhåller Excellent-nivå och Mall of Scandinavia som öppnar sina portar hösten 2015 blir därmed ett av ytterst få köpcentrumprojekt i Europa med en så hög certifiering.

 

alt

Per Ronnevik, Director of Development på Unibail Rodamco, Nordic.

 

Mall of Scandinavia har certifierats enligt den globala miljö- och hållbarhetsstandarden BREEAM med betyget Excellent i Designfasen. Det är första gången ett svenskt köpcentrumprojekt erhåller Excellent-nivå och Mall of Scandinavia som öppnar sina portar hösten 2015 blir därmed ett av ytterst få köpcentrumprojekt i Europa med en så hög certifiering.


Certifieringen är också en viktig milstolpe i det omfattande hållbarhetsarbete som Unibail-Rodamco har satt upp för Mall of Scandinavia.

 

Arbetet inom Breeam för att uppnå Excellent innebär att säkerställa hållbara lösningar inom flera olika områden för att minska miljöpåverkan på köpcentrumets omgivning.

 

Detta innebär exempelvis att göra termodynamiska simuleringar för byggnaden redan i projekteringsfasen, ansluta byggnaden till fjärrvärme och fjärrkyla med en optimerad energiförbrukning, säkra goda möjligheter till kollektivtrafik, minska vattenförbrukningen, minimera utsläppen och välja miljövänliga material. Allt detta utan att kompromissa på kvaliteten eller upplevelsen för Mall of Scandinavias besökare och hyresgäster.

 

– Vi har hela vägen från projekteringsstadiet haft som tydligt mål att Mall of Scandinavia ska sätta en ny standard för köpcentrum i Sverige och Norden, inte bara med sitt utbud, sin atmosfär och som upplevelse utan också som förebild för hållbarhetsprojekt i Europa, säger Per Ronnevik, Director of Development på Unibail Rodamco, Nordic.