5 maj 2024
måndag, 26 maj 2014 19:18

Galären investerar 200 Mkr i stadsradhus

Skrivet av 
alt
Om ett år ska 45 stadsradhus var inflyttningsklara i Luleå.

 

Nu startar Galären försäljningen av 45 stadsradhus på Mjölkudden i Luleå. Galären investerar 200 Mkr i projektet som Peab ska bygga och där första inflyttning beräknas ske om drygt ett år.

 

– Vi har längtat till den här dagen länge. Det är fantastiskt roligt att äntligen få sätta spaden i jorden och förverkliga en helt ny typ av boende, säger Gunnar Tåhlin, vd för Galären.

 

Stadsradhusen blir en egen bostadsrättsförening, brf Radiomasten, och området bjuder på en rad nyheter för Luleå. Det blir stadens första stadsradhus tillika första Svanenmärkta bostäder. Dessuomt kan köparna välja mellan olika planlösningar inredningsval utan att det kostar något extra. Insatsen för de 164 kvm stora stadsradhusen, som i grundutförande har 6 rum och kök, ligger runt 3 Mkr.

 

– Priserna inkluderar allt. Till varje stadsradhus ingår förgård, egen gräsbelagd innergård med uteplats, terrass, förrådsbodar och carport. All infrastruktur är inkluderad med gator, belysning, gemensamhetslokaler, fjärrvärme, miljöel och internet, säger Veronika Johansson, säljansvarig på Galären.

 

Det nya bostadsområdet har en naturlig kringmiljö med närhet till Luleälven, skogspartier och färdig infrastruktur. För den arkitektoniska formgivningen svarar Tirsén & Aili.

 

– Läget är perfekt för stadsradhus. Det typiska för dem är att entrésidan ligger tätt mot gatan med små välplanerade förgårdar som ger en stadsmässig karaktär. Innergårdarna är lugna och klimatskyddande med uteplatser och vegetation, kommenterar Bengt Aili, Tirsén & Aili.