25 januari 2020
tisdag, 27 maj 2014 12:16

Jan Wejdmark, ny ordförande i Samhällsbyggarna

Skrivet av 
alt

                                                                                         

Jan Wejdmark, senior partner hos Newsec (bilden), har valts till ny styrelseordförande för Samhällsbyggarna.

 

Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med cirka 5 000 medlemmar. Föreningen bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av ASPECT (Lantmätarnas- och Fastighetsekonomernas Riksföreningar) och SVR (Väg- och Vattenbyggarnas Riksförbund).

– Det finns en rad viktiga frågor som måste lösas framöver inte minst vad avser bostadsbristen eller bostadsbyggandet i storstäderna, renovering och ägarskap av miljonprogrammen samt landsbygdens överlevnad. Tillsammans har våra medlemmar över 100 000 års erfarenhet av samhällsbyggnation samtidigt som vi är oberoende och opolitiska. Det gör att Samhällsbyggarna, har en viktig roll, som en part, att bidra med helhetslösningar på dessa utmaningar, säger ordförande Jan Wejdmark.

Britta Blaxhult, affärsutvecklingschef region Mälardalen på Veidekke Bostad och Therese Friedman, produktionschef på NCC, valdes samtidigt som nya styrelseledamöter.
 
Samhällsbyggarnas styrelse består nu av ordförande Jan Wejdmark (Newsec), Karl Sundholm (Pembroke Real Estate), Torsten Josephson (Prioett AB), Ewa Svensson (Lantmäteriet), Louise Palm (Malmö stad), Lars Bowald (Faveo Projektledning), Fredrik Brunes (KTH), Therese Friedman (NCC) och Britta Blaxhult (Veidekke Bostad).
 

– Det är givetvis stimulerande att ha erhållit förtroendet som ordförande för ett nätverk med mycket kompetens. Jag ser fram emot att arbeta för att Samhällsbyggarna ska bli mer kända genom att bidra kompetens i samhällsfrågor samt ytterligare öka antalet medlemmar i nätverksorganisationen Samhällsbyggarna, säger Jan Wejdmark.