2 maj 2024
tisdag, 27 maj 2014 17:13

Skanska hyr ut till MAQS i Malmö Live

Skrivet av 
alt

Kontorshuset intill Malmö Live omfattar 10 000 kvm och är utformat av den danska arkitektfirman Dorte Mandrup Arkitekter.

 

Skanska har tecknat ett hyresavtal med MAQS Advokatbyrå om 1 250 kvm i kontorsbyggnaden vid Malmö Live på Universitetsholmen i centrala Malmö. Malmö Live ska stå klart under nästa år och det kommer utöver kontor om 10 000 kvm att innehåll stadens nya konserthus, kongress, bostäder och hotell. Totalt omfattar Malmö Live cirka 90 000 kvm.

 

– Tillsammans med Skanska utformar vi flexibla och moderna lokaler som ger utrymme för fortsatt expansion. Lokalerna uppfyller även våra medarbetares önskemål om en modern och inspirerande arbetsmiljö. Genom att vara en del av det nya Malmö stärker vi vårt varumärke som en modern och dynamisk advokatbyrå, säger Filip Bucin, Managing Partner på MAQS.

 

Kontorshuset på Malmö Live är ritat av den internationellt kända och prisbelönta arkitekten Dorte Mandrup. Hon har skapat en arkitektoniskt unik byggnad med en banbrytande fasad som får liv i spelet mellan sol, ljus och skuggor. Huset blir som högst nio våningar och bjuder på en fantastisk utsikt över Malmö. På några våningsplan får kontoren egen terrass.

 

Arkitekt för kongressanläggningen är danska schmidt/hammer/lassen och för bostäderna danska Vandkunsten och svenska Johan Celsing arkitektkontor.

 

– Intresset för Malmö Live är mycket stort. Det räcker inte med ett trevligt kontor, våra kunder är mycket medvetna både om design och hållbarhet och förväntar sig en hög servicenivå, ett tydligt sammanhang som stärker deras varumärke, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig Skanska Öresund.