2 maj 2024
onsdag, 28 maj 2014 17:16

Balder samarbetar med Coop om Backaplan

Skrivet av 
alt
Visionsbild för nya Backlaplan. Bild: Coop Fastigheter.

 

Fastighets AB Balder och Coop Fastigheter AB har tecknat ett avtal om samägande av en mindre del av fastigheterna på Backaplan i Göteborg. Parterna skall tillsammans utveckla fastigheterna för handel, bostäder, kontor och övrig verksamhet. Coop Fastigheter och Balder samarbetar redan idag tillsammans med Platzer, JPA och Göteborgs Stad.

 

Backaplan som ligger i centrala Göteborg är idag en etablerad handelsplats. Nu ska Backaplan utvecklas till en helt ny stadsdel och området står inför en spännande omvandling och förnyelse. 800 000 kvm nybyggnation planeras för handel, kontor och bostäder. Nya hållplatser för kollektivtrafiken planeras i anslutning till platsen vilket kommer att göra det enkelt att snabbt ta sig dit även utan bil.

 

Coop Fastigheter menar att etableringsmotivet för Nya Backlaplan är i ett område i Hisingen, nära city i Göteborg, som i ett tioårsperspektiv kommer växa starkast både vad gäller köpkraft och befolkningsmängd. I närområdet planläggs flera nya bostadsprojekt, varav cirka 5 000 nya bostäder i direkt anslutning till handelsplatsen.

 

I framtiden beräknas upptagningsområdet omfatta 440 000 invånare.