2 maj 2024
onsdag, 28 maj 2014 17:42

NCC hyr ut 25 000 kvm till SCA i Mölndal

Skrivet av 
alt

NCC utvecklar en byggnad med unik profilerande arkitektur, utmärkt skyltläge och bra kommunikationer. Arkitekt: Rstudio for architecture, Illustration: Tenjin Visual

 

alt

NCC och SCA ska skapa ett Business Center i Mölndal.

 

alt

Katarina Wåhlin Alm, chef NCC Property Development Sverige.

 

 

SCA väljer NCC:s kontorslösning i Mölndal för sin verksamhet och tecknar hyresavtal omfattande cirka 25 000 kvadratmeter. Inflyttning sker i december 2016. Det betyder att SCA flyttar från 42 000 kvm i fastigheten Bastuban 1 i Mölndal, mera känd som Europahuset, som förvärvades av norska Nordea, via Northbridge, hösten 2007 för ett skattat värde om cirka 700 Mkr. År 2005 sålde Platzer Europahuset till Blackstone för cirka 540 Mkr.

 

Det är Jones Lang LaSalle som haft uppdragit att finna en ny etablering för SCA som kommer lämna Europahuset.

 

NCC:s avtal med SCA om en ny etablering omfattar cirka 25 000 kvm kontor och innovationscenter i nya Mölndals innerstad. Tillsammans ska de bägge bolagen skapa ett SCA Business Centre som stöttar företagets strategi för en långsiktig hållbar tillväxt. Byggstart ska ske i juni och beräknad inflyttning i december 2016.

 

– SCA är en stor och viktig arbetsgivare i Västsverige och vi är stolta över att ha fått förtroendet att utveckla ett nytt och modernt Business Center för innovation, marknadsföring och försäljning för företagets hygienverksamhet. Här får SCA en modern arbetsmiljö som banar vägen för innovation och tillväxt, säger Katarina Wåhlin Alm, chef NCC Property Development Sverige.

 

Etableringen av kontoret blir startskottet för NCCs och Mölndal Stads utveckling av nya Mölndals innerstad. Visionen är att skapa en attraktiv stadskärna med intensivt stadsliv genom en ökad känsla av stad, en blandning av kontor, handel och bostäder samt utveckla de offentliga stadsrummen.

 

Lokalerna ingår i konceptet Future Office by NCC, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa attraktiva och hållbara arbetsplatser för kunden. Fastigheten blir en GreenBuilding-fastighet och kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.