2 maj 2024
fredag, 30 maj 2014 17:44

Specialfastigheter säljer till Stångåstaden

Skrivet av 
alt
Den tidigare Kriminalvårdanstalten Roxtuna/Rystad ligger naturskönt.

 

Stångåstaden köper fastigheten Rystads-Tuna 1:42 av Specialfastigheter Sverige AB. Fastigheten, som tidigare verkat som kriminalvårdsanstalt, är belägen naturskönt utmed Roxens strand, vid Roxtuna i närheten av Ekängen i Linköping. Området omfattar cirka 28 hektar. Stångåstaden tillträder fastigheten den 27 maj 2014.

 

– Försäljningen är ett led i att ytterligare renodla Specialfastigheters fastighetsbestånd med fokus på hyresgäster med höga säkerhetskrav. Vi ser Stångåstaden som en mycket bra ägare för att utveckla detta område med nya bostäder, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.

 

– Området har ett mycket attraktivt läge vid Roxen och det passar väl in i Stångåstadens ambition att förvärva attraktiv mark för nyproduktion och fastigheter för utveckling. Förvärvet är en del i vår satsning på nyproduktion och blir ett välkommet tillskott i vår portfölj för framtida projekt. Vi planerar att bygga 1500 nya bostäder i Linköping de närmaste fem åren samtidigt som vi planerar för nyproduktion även på längre sikt, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

 

Statens Specialfastigheter har en lokalarea på drygt 1,1 miljoner kvm. Marknadsvärdet uppgår till drygt 19 miljarder kronor. Verksamheten bedrivs över hela Sverige med huvudkontor i Linköping.

 

AB Stångåstaden är det kommunägda bostadsföretaget i Linköping. Koncernen äger och förvaltar cirka 18 700 lägenheter, varav cirka 4 200 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Därutöver finns cirka100 bostäder av speciell kulturhistorisk karaktär i dotterbolaget Bryggaregården AB. Stångåstaden planerar att bygga ytterligare 1500 bostäder fram till 2019.