2 maj 2024
fredag, 30 maj 2014 18:40

Den globala byn i Haninge

Skrivet av 
alt
Den globala byn i Haninge omfattar 107 hektar.


Det behövs många fler bostäder i Stockholmsregionen. Kustnära bostäder i Haninge kommun är ett bidrag som har utarbetats av CreFAST AB som arbetar med fastighetsutveckling av bostäder.

 

CreFAST AB har under 5 år arbetat och utvecklat ett förslag om ett nytt hållbart ekologiskt bostadsområde i Haninge kommun, beläget i Stymningevik, som kallas Den Globala byn.

 

Området är beläget i en naturskön miljö mellan Haninge Golf och Årsta Havsbad. Totalt omfattar området cirka 107 hektar där det nu finns planer att utforma det för alla som önskar en aktiv fritid, samtidigt som området ska bidra till att företagandet kan utvecklas inom kommunen.


Stymningevik kommer att präglas av ett havsnära boende med olika upplåtelseformer och stora möjligheter till småföretagande med olika typer av verksamheter.

 

CreFAST har under åren arbetat för en samsyn med kommunen kring mål och utveckling och företaget har nu utarbetat en planförfrågan om detaljplan för att prova om projektet kan realiseras.


CreFAST vill med planförfrågan skapa möjligheter för ett rörligt friluftsliv där närhet till bad, golf och ridning ses som en fördel.


Fullt utbyggt kan ett levande samhälle för mellan 3000 och 5000 invånare med gästhamn och andra faciliteter växa i området.

 

Förslaget är tänkt att genomföras i etapper för att smälta in med nuvarande bebyggelse kring Årsta Havsbad. Projektet beräknas pågå i cirka 10 år.