4 maj 2024
måndag, 02 juni 2014 17:31

Humlegården välkomnar Swedbank

Skrivet av 
alt

Den danska arkitektbyrån 3XN svarar för formgivningen av Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg.

 

 

För drygt tre år sedan tog Humlegården det första spadtaget till Swedbanks och idag intar 2 500 medarbetare på banken sin nya arbetsplats i centrala Sundbyberg.


Byggnaden har en area om cirka 45 000 kvm och dess arkitektur är av högsta internationella klass vilken är central för det aktivitetsbaserade arbetssätt som Swedbank nu implementerar. Arbetsmiljön är öpen, ljus och varierad vilket inbjuder till rörelse, kommunikation och interaktion.

 

– Att klara genomförandet av ett sådant stort och sammansatt prestigebygge på endast tre år har krävt utomordentlig planering och samordning med alla inblandade parter. Processen innefattade dessutom framtagandet av ny detaljplan, säger Daniel Markström, projektchef på Humlegården Fastigheter.

 

Enligt miljöklassningssystemet Miljöbyggnad når byggnaden nivå Guld och en kombination av många smarta tekniska system gör det nya huvudkontoret mycket energieffektivt. Exempelvis används överskottsvärmen från handlarnas datorer till att värma tappvarmvatten och till markvärme framför huvudentrén.