4 maj 2024
tisdag, 03 juni 2014 10:03

Västmalmsgallerians kontor fullt uthyrda

Skrivet av 
alt

Niclas Österberg, uthyrningschef kontor, AMF Fastigheter. 

 

AMF Fastigheter har tecknat hyresavtal med bland annat Sveriges största Folktandvård och Stockholms Syncentral. Därmed är kontorsytorna ovan Västmalmsgallerian om cirka 6500 kvm fullt uthyrda. Inflyttning är planerad till februari 2015.

 

AMF Fastigheter har på kort tid hyrt ut alla kontorsytorna ovan Västmalmsgallerian i kvarteret Trossen. De sista hyresavtalen med Folktandvården (cirka 1250 kvm) och Stockholms syncentral (cirka 3400 kvm) är nu påskrivna. 

 

– Västermalmsgallerian ligger mitt i hjärtat av Kungsholmen och erbjuder ett brett utbud med 50-tal butiker. Intresset för platsen och kontorsytorna har därför varit stort. Vi är mycket glada över de nya och långsiktiga hyresgästerna och att vi kan erbjuda moderna, nybyggda ytor som framförallt Folktandvården är i behov av för sin expansion, säger Niclas Österberg, uthyrningschef kontor, AMF Fastigheter. 

 

– Omdaningen och uthyrningen av kontoren ligger helt i linje med AMF Fastigheters strategi att skapa kontor där företag och organisationer kan utvecklas och växa, fortsätter Niclas Österberg. Antalet besökare till Västermalmsgallerian beräknas öka markant med runt 200 000 per år. Detta i och med att Folktandvården tillhandahåller behandlingsrum, klinik och en akutmottagning och att Stockholms Syncentral erbjuder en specialistenhet för alla personer med synnedsättning i Stockholms län. I september kommer dessutom den totala butiksytan i Västermalmsgallerian utökas med 1000 kvm.

 

Folktandvårdens Akutklinik ligger idag i S:t Eriks sjukhus och kliniken på S:t Eriksgatan 24. I februari kan båda flytta till den gemensamma lokalen i Västermalmsgallerian. Antalet behandlingsrum ökar vilket gör att klinikerna kan ta emot fler kunder i lokalerna som dessutom är mer centralt belägna än tidigare.

 

– Intresset för att bli kund hos oss ökar och vi fick då se över hur vi hanterar kundtrycket. Vi flyttar därför samman klinikerna och utökar antalet rum. Det blir en klar förbättring för både kunder och personal, samtidigt som vi kan välkomna ännu fler intresserade till vår nya klinik, säger Folktandvården Stockholms vd, Ann-Charlotte Frank Lindgren.