8 maj 2024
måndag, 09 juni 2014 11:37

Swedavia säljer Clarion Hotel Arlanda till SPP

Skrivet av 
alt

Clarion Hotel Arlanda, ritat av Aros arkitekter, numera Sweco, färdigställdes i oktober 2012.

 

Swedavia säljer Clarion Hotel vid Stockholm Arlanda Airport till SPP Fastigheter Swedavia och SPP Fastigheter har nått en överenskommelse att förvärva samtliga aktier i bolaget som äger hotellfastigheten i anslutning till Stockholm Arlanda Airport. Överlåtelsen sker i linje med Swedavias fastslagna strategi att skapa och realisera värden för återinvesteringar i flygplatsernas konkurrenskraft. Transaktionen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om 1,1 mdr kr med möjligheter till en tilläggsköpeskilling.

 

DTZ har varit rådgivare till Swedavia vid försäljningen. SPP Fastigheter ägs av norska Storebrand.

 

Clarion Hotel Arlanda, ritat av Aros arkitekter, numera Sweco, vid Stockholm Arlanda Airport, färdigställdes i oktober 2012. Hotellet har 414 hotellrum, 44 möteslokaler och två restauranger med direktanslutning till flygplatsens terminaler.

 

– Vår uppgift är att vidareutveckla flygplatserna och därigenom stärka förutsättningarna för svensk tillgänglighet. Samtidigt som vi nu genomför ett mycket viktigt steg i det arbetet välkomnar vi Storebrand/SPPs engagemang vilket kommer stärka flygplatsens erbjudande gentemot resenärer ytterligare, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

 

– Förvärvet av hotellfastigheten ligger inom vår strategi att investera i fastigheter i tillväxtregioner med stabila kassaflöden. Hållbarhet är en viktig fråga för oss och fastigheten är Green Building certifierad. Vi är mycket glada över möjligheten att få genomföra den här affären tillsammans med Swedavia, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter.

 

För Swedavia innebär försäljningen att ytterligare utrymme för exploatering av flygplatsnära fastigheter möjliggörs, där kontorsbyggnader intill den nu aktuella hotellfastigheten är nästa naturliga steg. Parallellt skapas också förutsättningar för att omhänderta den långsiktiga tillväxten av resenärer vid flygplatsen

 

Tillträdet är planerat till den 18 juni 2014.