7 maj 2024
tisdag, 10 juni 2014 16:44

Niam säljer för 2 Mdr till Hemsö

Skrivet av 
alt

Johan Bergman, vd Niam.


Niam säljer en portfölj med samhällsfastigheter till Hemsö för 2 Mdr kr. Fastigheterna ligger i Solna, Stockholm, Malmö och Lund och största hyresgästerna i portföljen är Domstolsverket och Polismyndigheten. Den sammanlagda uthyrningsbara yta uppgår till cirka 73 000 kvm, varav 6 000 kvm är garageytor. Den genomsnittliga återstående hyresavtalslängden uppgår till cirka nio år. Frånträdet sker i september.

 

I affären ingår fastigheterna Tegen 6 (Solna), Bremen 3 (Stockholm), Von Conow 57 (Malmö) and Häradshövdingen 2 (Lund).

 

– Den här portföljen är ett utmärkt exempel på hur Niam adderar värde till redan stabila kassaflödesproducerande fastigheter. Vi har under vår innehavsperiod omförhandlat och tecknat ett nytt 15-årigt hyresavtal med Polismyndigheten, byggt ut Solna Tingsrätt och gjort betydande besparingar i driften av Förvaltningsrätten i Stockholm genom installation av en bergvärmeanläggning, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam

 

För Hemsös del genomförs förvärvet inom befintlig förvärvskapacitet, utan att ta i anspråk ytterligare eget kapital.

 

– Genom förvärvet växer Hemsö i fastighetskategorin rättsväsende samt stärker den långsiktiga närvaron på strategiska svenska orter, kommenterar Per Berggren, vd för Hemsö.