26 april 2024
torsdag, 19 juni 2014 16:06

NCC får uppdrag om 245 Mkr av Mitthem

Skrivet av 
alt

NCC bygger Trygghetsboende vid Norra kajen i Sundsvall.

 

alt

Kv. Framåt, Norra kajen, Sundsvall. Bild: Arkinova.

 

NCC bygger tre hyreshus med 192 hyreslägenheter på Norra kajen i Sundsvall för kommunägda Mitthem. Den första etappen med 138 lägenheter planeras att bli så kallat Trygghetsboende. Ordern är värd 245 Mkr.      

 

– Med Trygghetsboendet möter vi en efterfrågan. Redan idag ser vi att många av våra äldre kunder önskar mer service. Vi vet också att denna åldersgrupp kommer att öka markant de närmaste tio åren, säger Marie Selin, vd för Mitthem.

 

Mitthem är först ut att satsa på bostäder i Sundsvalls gamla hamnområde Norra kajen. Första spadtaget tas i augusti i år och i april 2016 väntas hyresgästerna kunna flytta in i de första 138 lägenheterna.

 

– Detta är ett viktigt uppdrag för NCC, som vi är mycket glada för. Men satsningen är minst lika viktigt för Sundsvall och visar på framåtanda och att Mitthem tror på Sundsvalls tillväxt. Det ger positiva signaler till både näringsliv och Sundsvallsbor, säger Kalle Holmlund, affärschef på NCC.

 

Uppdraget är NCC:s andra för Mitthem på kort tid. I oktober 2013 fick NCC även uppdraget att bygga ett hus med 37 hyresrätter på Skönsmoberget i Sundsvall.