3 maj 2024
onsdag, 13 augusti 2014 16:32

Nytt rekord för Standard Life Investments

Skrivet av 
alt

Keith Skeoch, CEO, Standard Life Investments.

 

Standard Life Investments, en global fondförvaltare, slog ett nytt rekord för första halvåret 2014 med ett rörelseresultat före skatt om 126,7 MEUR. Orsaken till det starka resultatet är att värdet på Standard Life Investments förvaltningsportfölj ökade under perioden till totalt 243,6 miljarder euro.

 

Keith Skeoch, CEO, Standard Life Investments, säger i en kommentar till halvårsresultatet:

 

– Jag är privilegierad då jag har haft förmånen att vara CEO för Standard Life Investments under drygt tio år och jag är glad över att kunna rapportera ytterligare ett starkt halvårsresultat. Det är min övertygelse att fördelarna med våra långsiktiga och aktiva investeringar, trots volatila marknader, har medfört att vi har stärkt våra relationer med institutionella och privata kunder runt om i världen under de senaste tio åren.

 

Standard Life Investments har haft ackumulerade nettoinflöden om 77,8 miljarder euro under de senaste tio åren, vilket motsvarar en årlig tillväxt om 15 procent, vilket i sin tur inneburit att Standard Life Investments har blivit den största aktiva förvaltare av rent brittiska pensionstillgångar.

 

En annan framgång för Standard Life Investments är att fondförvaltaren har klättrat från 39:e plats år 2004 till 5:e plats år 2014 i rankingen för tillgångsförvaltning av brittiska detaljhandelsfastigheter.

 

Standard Life Investments förvaltade fastighetsportfölj har ett värde om cirka 10,5 miljarder euro, vilket innebär att fondförvaltaren är en av de största fastighetsinvesterarna i Europa.

 

Med ett fastighetsteam om drygt 120 personer investerar Standard Life Investments framförallt i direkta fastighetstillgångar, i noterade fastighetsaktier samt i globala fastighetsfonder.