3 maj 2024
torsdag, 14 augusti 2014 19:15

Nordika köper av SAAB i Jönköping

Skrivet av 
alt

Nordikas förvärv ligger mycket centralt i Jönköping.

 

Nordika förvärvar en centralt belägen kontorsfastighet i Jönköping från Saab AB. Fastigheten omfattar 17000 kvm kontor samt enklare produktion. Saab har påbörjat en detaljplaneprocess för cirka 7000 kvm bostadsbyggrätter på befintlig parkeringsplats.

 

I samband med försäljningen ingår Saab ett tvåårigt hyresavtal, vartefter Saab flyttar till nya lokaler som är under uppförande i Huskvarna.

 

– Fastigheten är spännande då den erbjuder många intressanta utvecklingsmöjligheter. Vi ser på flera möjligheterallt från fortsatt användning som kontor till en mix av bostäder och handel. Fastighetens läge, endast två kvarter från gågatan i Jönköping gör en bostadsprojektering extra intressant. Givet att vi får två år med Saab som hyresgäst har vi tid på oss att dra upp riktlinjerna för både fastigheten samt de framtida byggrätterna, säger Jonas Grandér, Nordikas vd och medgrundare.

 

– Vi på Saab gläder oss åt att sälja en fastighet vi varit verksamma i under lång tid till en trygg och nytänkande aktör som Nordika. Även om vi lämnar fastigheten om två år så kommer vi med spänning följa utvecklingen framåt. Som verksamhetsdrivande bolag är det viktigt att finna en bra partner i fastighetsägaren. Detta har Nordika visat stor lyhördhet för i våra samtal säger Torbjörn Nibelius, fastighetschef för Saab.

 

A&P Transaktioner har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

 

Nordika är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på hållbar långsiktig riskjusterad avkastning genom aktiv förvaltning.

 

Bolaget har fastigheter till ett värde om cirka 1,3 Mdr kr där hälften av tillgångarna ligger i Stockholm och övriga fastigheter ligger i bra regionala städer.
Nordika har huvudsakligt fokus på investeringar i Sverige men kan även investera i Danmark och Finland. Nordika, som är kapitaliserat av svenskt och finskt pensionskapital, har nyligen fått ett kapitaltillskott om cirka 550 Mkr.