3 maj 2024
söndag, 17 augusti 2014 18:43

Oljefonden och Crown köper i London för 4,35 Mdr kr

Skrivet av 
alt

Pollen Estate är flera kvarter i London City som förvaltas av Crown Estate. Kvarteren ägs av norska Oljefonden och Crown Estate.

 

The Crown Estate, har tillsammans med Norska Oljefonden (NBIM), köpt ett dödsbo med fastigheter förvaltat av ett ombud för anglikanska kyrkan. Förvärvet avser en portfölj i Pollen Estate, nära Regent Street i London City. I affären har Crown Estate förvärvat 64,2 procent och Oljefonden 57, 8 procent i ett kvarter omfattande hela 1,6 hektar. Den totala köpeskillingen uppgår till 381 MGBP, cirka 4,35 Mdr kr.

 

Under år 2010 förvärvade Oljefonden aktier i Crown Estate för cirka 5,28 Mdr kr i ett förvärv om 43 fastigheter i Pollen Estate på Savile Row och Cork Street.

 

– Tillsammans med NBIM, ser vi fram emot att arbeta med styrelsen i Pollen Estate för att fortsätta att bygga på kvarterens framgångar. Savile Row och Cork Street har internationella rykte för deras fokus på exklusiva modebutiker och konstgallerier och framgången för dessa två gator är avgörande för den pågående expansionen av Londons West End som en internationell destination, säger David Shaw, Head of the Regent Street Portfolio, i ett pressmeddelande.

 

JLL och Nabarro agerade som rådgivare för kyrkans kommissionärer och CBRE samt King Wood Mallesons SJ Berwin var rådgivare för The Crown Estate