8 maj 2024
onsdag, 27 augusti 2014 10:09

Cityhold ökar i Tyskland

Skrivet av 
alt
Atlantic Haus i Hamburg omfattar cirka 32 000 kvm.

 

Cityhold Group, ägt av Första och Andra AP-fonderna, ökar sitt fastighetsinnehav i Tyskland genom att köpa kontorskomplexet Atlantic Haus i Hamburg från en fond förvaltad av UBS. Byggnaden är så gott som fullt uthyrd och förvärvet gör att Cityholds hela tyska portfölj får ett värde om cirka 200 MEUR (1,8 Mdr kr). Förvärvet nu i Hamburg om cirka 125 MEUR, var således större än förvärvet i München som skedde i december förra året.


UBS mäklare var JLL och rådgivare var Clifford Chance. Juridisk rådgivare för Cityhold var CMS, medan L'Étoile Properties var fastighetsrådgivare.

 

– Som Europas största ekonomi har Tyskland, med sin stabila fastighetsmarknad en nyckelroll för Cityholds investeringsstrategi, säger Berith Kübler, Head of Cityhold Germany.

 

Hon fortsätter:

– I Cityholds plan ingår att ytterligare expandera i Tyskland med ett utökat geografiskt mål, vilket innefattar landets fem största städer.

 

Det 88 meter höga Atlantic Haus, som nyligen certifierades enligt LEED Gold, färdigställdes 2007 i Harbour Business District (HBD) i Hamburg, Tysklands näst största stad. Byggnaden ligger cirka 100 meter från historiska landmärket Landungsbrücken och omfattar cirka 32 000 kvm och ett underjordiskt p-garage med 415 p-platser.

 

Första och Andra AP-fonderna har i ett första steg öronmärkt 500 MEUR för Cityholds investeringar och sedan tidigare har Cityhold genomfört investeringar i London och München. För närvarande omfattar gruppens totala portfölj ett värde om cirka 800 MEUR (7,3 Mdr kr).