5 maj 2024
måndag, 01 september 2014 16:20

Lantmännen gör bytesaffär i Kristianstad

Skrivet av 
alt

Lantmännen tar över Yllan, den gamla yllefabriken från år 1900. Kristianstads kommun köpte fastigheten 1959 och på 1990-talet fick Yllan sin nuvarande profil och blev utöver företagshotell ett mäss- och konferenscenter.


Lantmännen har tagit över den gamla yllefabriken Yllan, som numera är kontors-, mäss- och konferensutrymmen på Söder i Kristianstad. Samtidigt tar Kristianstads kommun över det tidigare kycklingslakteriet på andra sidan Helge å och fastigheterna Bastionen 1 och Ravelinen 1 vid vattentornet i norra delen av Kristianstad.

 

– Skåne och Kristianstad är en intressant marknad för oss. Vi ser Yllan som ett mycket attraktivt förvaltningsobjekt och vår ambition är att fortsätta förvalta fastigheten med inriktningen kontor, mäss- och konferensverksamhet. Vi har inga planer på radikala förändringar men kommer att göra en del hyresgästanpassningar, säger Mikael Nicander, vd för Lantmännen Fastigheter.

 

– Vi är mycket nöjda med den här lösningen. Lantmännen är en stark fastighetsägare, som kan utveckla Yllan med samma inriktning som den har i dag. De fastigheter som vi övertar kommer att få betydelse för stadens fortsatta utveckling, säger Kristianstads kommuns mark- och exploateringschef Patrik Möller.

 

På Kronfågels tidigare tomt planerar kommunen att fortsätta utbyggnaden av vallar för att skydda Kristianstad mot översvämningar, medan de båda tomterna på norr är strategiska i den långsiktiga planeringen av nya, centrala bostadsområden.