15 maj 2024
torsdag, 18 september 2014 13:02

Växande E-handel kräver nya butiker

Skrivet av 
alt

Paul Nicholls, Head of European Retail Asset på TIAA Henderson Real Estate.

 

Den växande e-handeln kommer att få en stor inverkan på framtidens shoppingcenter och affärslokaler. De måste vara designade för att också hantera elektroniska affärer, exempelvis att för hämta ut beställda varor och för att jämföra skilda varor.  E-handelns frammarsch ställer därför nya krav på utformningen av framtidens affärslokaler som måste bli attraktiva showrooms för produkter som även kan beställas elektroniskt. Butikerna måste också kunna erbjuda aktiviteter som gör besöken tilltalande för kunderna, exempelvis kaféer och restauranger, menar Paul Nicholls från TIAA Henderson Real Estate.

 

Enkel uppkoppling för kunderna via egna wifi-nät är också en självklarhet. Därför krävs ett koncept som kan integrera de båda handelsformerna i framtidens köpcentrum. Affärslokalerna går från att erbjuda en envägskanal till kunden, till ett flerdimensionellt koncept, där e-handeln är en viktig och växande del.

 

E-handeln har sina fördelar, inte minst att kunna göra enkla jämförelser av priser och produkter. Men den konventionella detaljhandeln i egna affärslokaler har fördelarna av att kunna visa och enkelt lämna ut produkterna till konsument.  Erfarenheter från Storbritannien visar att 75 procent av e-handeln sker via företag som också har en fysisk butiksnärvaro, framhåller Paul Nicholls.

 

TIAA Henderson Real Estate är en ledande investerare i affärslokaler och fastigheter globalt. Företaget har sedan 2012 etablerad närvaro i Norden och har nyligen uttalat att den svenska och nordiska marknaden är ett prioriterat tillväxtområde. TH Real Estate planerar att investera 500 MEUR i Norden under de kommande 18 månaderna. 


TIAA Henderson Real Estate har särskild global närvaro med kontor i Asien och Europa, som förvaltar 23,6 miljarder dollar i fastighetstillgångar via cirka 50 fonder och mandat. TIAA-CREF:s allians i Nordamerika ökar det globala förvaltade kapitalet till cirka 72,9 miljarder dollar.