30 april 2024
onsdag, 24 september 2014 13:26

DTZ växer med Cassidy Turley

Skrivet av 
alt

Tod Lickerman ska fortsätta att vara global vd för DTZ.

 

alt

Joseph Stettinius, blir vd för DTZ USA.

 

Konsortiet DTZ Investment, TPG Capital, PAG Asia Capital och Ontario Teachers’ Pension Plan, har nu en strategisk plan att förvärva fastighetskonsulten Cassidy Turley med 4000 anställda på drygt 60 kontor i USA. Cassidy Turley genomförde transaktioner till ett värde om 23,8 miljarder dollar, cirka 170 Mdr kr, under år 2013.

 

Konsortiet ska i slutet av oktober i år erlägga totalt 1,2 miljarder dollar till australiensiska UGL för förvärvet av DTZ. Förvärvet av Cassidy Turley ska ske den 31 december i år.

 

– Efter en period av intensiv ömsesidig due diligence, är vi övertygade om att detta är en utmärkt kulturell passform och en möjlighet att samarbeta med ett globalt varumärke, säger Joseph Stettinius, koncernchef för Cassidy Turley, i ett pressmeddelande.

 

Det sammanslagna bolaget kommer att ha det gemensamma varumärket DTZ som blir en koncern med en omsättning om drygt 2,9 miljarder dollar och totalt mer än 28 200 anställda.

 

– Konsortiet är tillfredsställt med att DTZ Investment Holdings har träffat en överenskommelse om att förvärva Cassidy Turley efter stängningen av DTZ-transaktionen. Cassidy Turley är en ledande fastighetskonsult i USA och bolaget kommer att komplettera de mycket starka verksamheter som DTZ har i Asien och Europa och nu även med koncernens befintliga verksamhet i USA, säger Ben Gray, Managing Partner för riskkapitalbolaget TPG.

 

Tod Lickerman ska fortsätta att vara global vd för DTZ medan Stettinius blir vd för DTZ USA.