29 april 2024
torsdag, 25 september 2014 18:08

Vitec lanserar Hemnet för hyreslägenheter

Skrivet av 
alt

Från vänster: Johan Kull, chef affärsområdet Fastighet på Vitec och Mikael Georgsson, Chef Affärsutveckling Vitec Fastighet.

 

 

alt

Vitecs nya webbportal Boplatssverige.se

 

Några av Sveriges största fastighetsbolag står bakom uppbyggnaden av Boplats Sverige (boplatssverige.se) som nu lanseras på den svenska marknaden. Marknadsplatsen har utvecklats av IT-leverantören Vitec och bygger på ett nära samarbete med de fastighetsbolag som är med redan vid lanseringen; Fastighets AB Balder, Fastighets AB LE Lundberg, Henry Ståhl Fastigheter AB, Hyresbostäder i Norrköping, Ikano Bostad, M2 Gruppen, Svenska Bostadsfonden, Telge Bostäder och Victoria Park. Tillsammans har dessa bolag ett lägenhetsbestånd på totalt cirka 80 000 lägenheter runt om i landet.

 

– Tidigare har vi varit hänvisade till lokala bostadssajter men med Boplats Sverige kommer vi att nå ut till alla orter där vi har fastigheter idag, säger Magnus Andersson, fastighetschef på Fastighets AB Balder.

 

Redan från start kan Boplats Sverige presentera 300 lediga hyreslägenheter på närmare 70 orter för bostadssökande i hela landet. Ambitionen är nu att fler fastighetsbolag ansluter sig till sajten som kan liknas vid ett Hemnet för hyresrätter. För de bostadssökande är tjänsten helt gratis och kommer att underlätta sökandet efter lediga hyreslägenheter i hela Sverige. 

 

Syftet med Boplats Sverige är att göra det enkelt för bostadssökande att hitta hyreslägenheterna som finns lediga. Idag måste sökande registrera sig hos flera olika fastighetsägare för att få en god överblick över lediga bostäder eller använda marknadsplatser de behöver betala för.

 

För fastighetsbolagen innebär det att de enkelt, och på en rikstäckande nivå, ges möjlighet att sprida information om sina lediga hyresrättslägenheter med bilder, information och kontaktuppgifter. Den bostadssökande kan prenumerera på objekt enligt önskat urval. Varje fastighetsbolag hanterar själv tilldelningen av kontrakten enligt vanliga rutiner. Tjänsten är helt kostnadsfri för den bostadssökande och gäller endast förstahandskontrakt.

 

– Vi ser ett stort intresse bland fastighetsägarna att vilja vara med och presentera sitt lediga utbud på Boplats Sverige. Vår kundbas utgörs av 1 200 allmännyttiga och privata fastighetsbolag som totalt har ett bestånd på 2 miljoner hyreslägenheter, säger Mikael Georgsson, affärsutvecklingschef på Vitec.

 

Han tillägger:
– Många av våra kunder utrycker ett stort behov av att hitta enklare metoder för att hantera informationsspridning om sina lägenheter så vi ser en god potential för BoplatsSverige att växa. Vi har sedan tidigare byggt upp liknande marknadsplatser för lediga bostäder och lokaler däribland Objektvision, en portal för lediga kommersiella lokaler.